Program

środa 27 maja 2015
10.00-17.00
10.00-15.00 IV edycja konkursu dla uczniów szkół gastronomicznych, cukierniczych i piekarniczych "Kuźnia Słodkich Talentów" o Puchar Starszego Cechu Piekarzy i Cukierników w Gdańsku – prowadzenie Krzysztof Skiba, org. Cech Piekarzy i Cukierników w Gdańsku, stoisko, hala B
10.00-17.00 Indywidualne konsultacje z dietetykiem, analiza składu i masy ciała - Akademia Skutecznej Diety – stoisko, hala B
10.30-11.30 Nowoczesne techniki podawania potraw. Filozofia Cateringu.* – szkolenie, chef Wojciech Dembowski, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, stoisko hala B
10.40-11.00 Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala C
11.00-11.30 Ceremonia otwarcia Targów - scena, hala C
11.30-12.00 Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala C
12.00-13.00 Profesjonalny wyszkolony kucharz źródłem sukcesu restauracji. Techniki krojenia warzyw i owoców.* – szkolenie, chef Krzysztof Szulborski , Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, stoisko hala B
12.00-13.00 Media w kuchni – zalety i wady.* – szkolenie, chef Malika Juchnowicz, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, stoisko hala B
13.00-13.20 Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala C
13.30-14.30 Jak tworzyć potrawy i dania Pro Natur w ekskluzywnych lokalach?* – szkolenie, chef Adam Wożniak, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, stoisko hala B
13.30-14.30 Pierwsza praca. Jak przygotować się na rozmowę z przyszłym pracodawcą.* – szkolenie, chef Krzysztof Szulborski, Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, stoisko hala B
14.00-14.30 Jak samemu zrobić oryginalne mojito bezalkoholowe.* – szkolenie, org. BarCocktail, sala seminaryjna, hala C
15.40-16.00 Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala C
16.00-16.20 Ceremonia wręczenia nagród w Konkursie „Kuźnia Słodkich Talentów” – org. Cech Piekarzy i Cukierników w Gdańsku – scena, hala C
*Udział bezpłatny, obowiązuje wcześniejsza rejestracja
Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w programie - stan na dzień 20 lutego 2015

czwartek 28 maja 2015
10.00-17.00
10.00-10.20 Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala C
10.00-14.00 III Ogólnopolska Sztafeta Kulinarna Młodych Kucharzy - prowadzenie Krzysztof Skiba, org. Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, stoisko, hala B
10.00-17.00 Certyfikacja rybołówstwa i łańcucha dostaw MSC. Nowe standardy. Certyfikacja w oczach polskich konsumentów - panele dyskusyjne i warsztaty MSC Polska - w spotkaniu udział wezmą przedstawiciele MSC z Polski i Wielkiej Brytanii oraz zaproszeni goście z świata nauki, sektora przemysłu rybnego oraz handlu, obowiązuje rejestracja: katarzyna.skawinska@msc.org – sala seminaryjna 1A, I piętro
10.00-17.00 Indywidualne konsultacje z dietetykiem, analiza składu i masy ciała – Akademia Skutecznej Diety, stoisko, hala B
11.00-13.00 Gdzie są te pieniądze? Proste rozwiązania jak osiągnąć zyski w gastronomii - wykład poparty doświadczeniem. Prowadzenie Piotr Rogowski, patron projektu - Papaja.pl; Gastronomia na Obcasach – sala seminaryjna, hala C
13.40-14.00 Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala C
14.00-14.30 Ceremonia wręczenia nagród Targów Mleczna Rewia, Pucharu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Nagród Specjalnych – scena, hala C
14.30-14.40 Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala C
14.40-15.00 Ceremonia wręczenia nagród w konkursie Mercurius Gedanensis Targów Gastroexpo, Baltpiek i Polfish oraz Pucharów Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz wręczenie nagród w konkursie na najlepszy wypiek o Puchar Prezesa MTG - scena, hala C
15.40-16.00 Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala C
16.00-16.30 Ceremonia wręczenia nagród III Ogólnopolskiej Sztafety Kulinarnej Młodych Kucharzy
org. Stowarzyszenie Kucharzy Polskich – scena, hala C
*Udział bezpłatny, obowiązuje wcześniejsza rejestracja
Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w programie - stan na dzień 20 lutego 2015

piątek 29 maja 2015
10.00-16.00
09.30-13.30 Innowacyjne opakowania dla przemysłu rybnego - forum, org. Magazyn Przemysłu Rybnego, SealedAir, obowiązuje rejestracja: forum@mprfish.com – sala seminaryjna 1A, I piętro
10.00-10.20 Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala C
10.00-11.00 Moda na diety cud? Cud, jeśli pomoże... * – seminarium, org. Akademia Skutecznej Diety, sala seminaryjna, hala C
10.00-14.30 II Ogólnopolska Olimpiada Dekoracji z Warzyw i Owoców – prow. Krzysztof Szulborski, org. Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Carving Team Poland, Pomorska Akademia Kulinarna - hala B
11.00-11.20 Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala C
11.00-12.00 Podstawowe techniki carvingu* - szkolenie mistrza, Krzysztof Wierzba, org. Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Carving Team Poland – stoisko, hala B
11.00-12.00 Jesteśmy tym, co jemy.* – seminarium, org. Akademia Skutecznej Diety, sala seminaryjna, hala C
12.00-13.00 Podstawowe techniki carvingu* - szkolenie mistrza, Krzysztof Wierzba, org. Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Carving Team Poland – stoisko, hala B
12.30-13.30 Wszystko o chlebie.* – seminarium, org. Akademia Skutecznej Diety, sala seminaryjna, hala C
13.00-13.20 Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala C
13.30-14.30 Fast food albo zdrowie – wybór należy do Ciebie!* - seminarium, org. Akademia Skutecznej Diety, sala seminaryjna, hala C
14.40-15.00 Pokazy barmańskie – BarCocktail, scena, hala C
15.30-16.00 Wręczenie nagród II Ogólnopolskiej Olimpiady Dekoracji z Warzyw i Owoców – org. Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, Carving Team Poland, Pomorska Akademia Kulinarna – scena, hala C
*Udział bezpłatny, obowiązuje wcześniejsza rejestracja
Organizator zastrzega sobie możliwość zmian w programie - stan na dzień 20 lutego 2015